Geld besparen met kinderen

Tot hun twaalfde levensjaar kosten kinderen in totaal ongeveer vijftigduizend euro per kind. Dat is niet niks. Al helemaal niet als je als ouders besluit meerdere kinderen te nemen. Voor veel ouders is het niet makkelijk om alle kosten te financieren. Ze zoeken dan hulp bij familieleden of vrienden of lenen soms zelfs geld. Het zou daarom fijn zijn om te weten hoe je op kinderen kan besparen, zodat jullie gezond en tevreden zijn, en nog wat geld overhouden. Wij helpen mensen graag. Daarom hebben wij hier een aantal tips voor alle mensen die graag wat geld zouden willen besparen, zodat ze wat makkelijker door het leven kunnen of simpelweg, omdat ze willen sparen.

Gratis plezier hebben

Je wilt je kinderen graag vermaken, maar dat kan soms duur zijn. Plezier kan je ook verkrijgen op manieren die gratis zijn. Ga bijvoorbeeld een leuke wandelroute lopen met ze of doe een leuk spelletje. Een picknick kan er ook altijd in met mooi weer. De meeste kinderen zijn al snel tevreden dus maak het jezelf niet te moeilijk en bespaar jezelf wat geld.

Geef zakgeld

Op het eerste ogenblik zou je denken dat zakgeld juist extra geld kost, maar dat hoeft niet zo te zijn. Geef het zakgeld met een reden. Zo kunnen ze het gebruiken voor speelgoed, lekkernijen, kleren en andere leuke dingen. Daarbij laat je ze verantwoordelijk zijn voor hun eigen geld en uitgaven. Je leert ze sparen en het besef dat geld niet oneindig is. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je te veel geld geeft, hou het rond tientallen euro's per maand.

Wees slim met kleren

Je kinderen hebben kleren nodig, maar dit hoeft niet duur te zijn. Zo kun je kleren tweedehands of in de aanbieding kopen. Kijk goed rond op internet en in de winkels. Mocht je merkkleding willen kopen voor een lagere prijs? Bezoek dan eens een outlet. Daar worden kinderkleren voor een betaalbare prijs verkocht. Hiernaast kan je oude kleren weer verkopen en hiermee nieuwe kleren kopen.

Durf 'nee' te zeggen

Mocht je soms denken dat je kind vraagt om overbodige of te dure dingen, durf dan 'nee' te zeggen. Belangrijk hierbij is dat je ook uitleg waarom je 'nee' zegt. Vertel ze dat het op het moment te duur is, of dat hij/zij het krijgt voor zijn/haar verjaardag, dan worden ze geduldiger. Je kan ook een soort voorstel maken. Zeg bijvoorbeeld dat je van datzelfde geld iets anders veel leukers gaat kopen, maar dat het pas over een tijdje kan, wanneer je meer hebt gespaard. Maar denk eraan, als ouder ben je niet verplicht overal 'ja' op te zeggen, ook al komen ze ontevreden over. Kinderen moeten leren dat 'nee' een veel voorkomend antwoord is in het leven. Het is goed als ze eraan wennen.

Deals