Besparen in het huishouden

Het huishouden, niet altijd leuk, wel nodig. We moeten eenmaal eten om te overleven en slapen doen we liever in een lekker bed dan op de vloer. Doordat we er dagelijks mee te maken krijgen besteden we er een hoop geld aan, geld dat we soms liever op zij zouden leggen. Sommigen willen er bijvoorbeeld een vakantie van betalen, anderen hebben het hard nodig voor verschillende redenen. Gelukkig voor ons bestaan er genoeg manieren om honderden euro's te besparen. Deze gaan wij dan ook met jou delen, zodat jij een mooi spaarbedrag kan opbouwen. Doe jezelf een gunst en verdiep je in onze revolutionaire tips. 

Houd je financiën bij

Klinkt simpel, is het ook, maar werkt enorm goed. Mensen onderschatten deze tip, omdat ze denken dat ze het al doen. Alleen weten zij niet dat je in het huishouden meer financiën bij kan houden dan gedacht wordt. Naast voedsel en kleding kan je ook letten op extra's als games, boeken, accessoires enzovoort. Ook kan je eens kijken naar je inkomen. Misschien kan wat bijverdienen door oude spullen te verkopen, of kan je om promotie vragen op het werk. Durf te doen, dat is waar de meesten de fout in gaan. Meer inkomen samen met het bijhouden van de financiën kan jou en je naasten veel goeds doen. 

Verlaag je vaste lasten

Bekijk eens wat je uitgeeft aan je auto of je verzekeringen. Heb je misschien een te dure auto? Of benut je niet volledig je verzekeringen? Aarzel dan niet om hierop te bezuinigen. Een goedkopere auto hoeft niet per se slecht of lelijk te zijn. Het kan zelfs net zo goed zijn als je huidige auto, maar dan bijvoorbeeld ouder. Merk je dat je al jaren je verzekeringen niet volledig benut? Verlaag deze dan, aangezien de kans dat je het opeens volledig nodig hebt vrij klein is. Lees deze tips voor goed verzekeren van allesoververzekeringen.info. En wellicht kun je zelfs goedkoper wonen. Bekijk af en toe het aanbod van woningen. Weet je zeker dat je niet te veel betaald voor je hypotheek? Zoek anders eens onafhankelijk hypotheekadvies. Wellicht is het oversluiten van je hypotheek interessant, ondanks een mogelijke boete clausule. Mocht je huren dan kan het zo maar zijn dat je kunt besparen op je huurbedrag. Lees deze tips over een goedkopere woning huren. Zo bespaar je al tientallen tot honderden euro's per maand of jaar. 

Bezuinig op speciale gelegenheden

Ga jij regelmatig uit eten of ga je elk weekend op stap? Probeer dit eens te matigen. Door slim boodschappen te doen kan je thuis net zo lekker eten voor een lagere prijs. En nodig je vrienden bijvoorbeeld uit bij jou thuis in plaats van naar een discotheek of café te gaan. Kosten voor drank en hapjes zijn zo ook een stuk goedkoper. 

Bezuinig op energieverbruik

Iets wat je simpel kan doen en veel geld kan besparen. Was jij bijvoorbeeld regelmatig? Probeer meer kleding tegelijkertijd te wassen. Denk ook aan isolatie van je huis (tip: huis isoleren met Energie51). Een goede isolatie houdt warmte beter in het huis waardoor je verwarming minder energie hoeft te verbruiken. Of installeer een slimme thermostaat. Deze zal op langere termijn weer wat geld besparen.

Deals