Bespaar geld in je vrije tijd

Wat is het toch fijn. Even een weekje vrij. Je hebt zin om iets te doen, maar weet niet wat. Je denkt aan de bioscoop of een pretpark, maar dat kost weer geld, dus laat maar zitten. Of niet? We snappen dat je leuke dingen wil doen. En ook dat je niet al je geld kwijt wil zijn. Daarom hebben wij voor je uitgezocht hoe je toch leuke dingen kan zonder je suf te betalen. Lees de volgende tips en geniet van je welverdiende vrije tijd.

Neem je eigen eten mee

Op de meeste plekken waar veel mensen komen, zoals bioscopen en pretparken, wordt het eten extra hoog geprijsd. Door je eigen eten mee te nemen bespaar je makkelijk een tientje. Heb je geen plek of zin om je eigen eten mee te nemen? Let dan op bundels of aanbiedingen bij de eetplekken. Bijna elke restaurant heeft een actie waarbij je drinken en eten samen krijgt voor één prijs. Ook kan je van te voren eten zodat je geen honger krijgt tijdens de activiteit.

Gebruik je vrienden

Meestal is het leuker om iets te doen met je vrienden. Je kan zelfs met je vrienden besluiten om niks uit te geven en gewoon bij iemand te gaan relaxen. Samen buiten sporten is ook heel vermakend. Lekker potje voetballen of basketballen. Mocht je toch iets willen doen wat geld kost, zoek dan iets waarbij je groepskorting krijgt. Karten of lasergamen is goedkoper als de groep groter is. 

Huur een film

Plan een gezellige filmmiddag in bij jou thuis. Nodig wat vrienden of familie uit en huur een film. Films huren is goedkoper dan kopen en meestal kan je de nieuwste films nog niet kopen, maar wel huren. Door te huren bespaar je al snel vijf tot tien euro.

Organiseer een kookmiddag

Het is natuurlijk gezellig om te gaan lunchen met iemand, maar thuis koken met iemand kan soms net zo leuk of zelfs leuker zijn! Kijk samen wat voor iets unieks jullie willen maken, koop samen de ingrediënten en maak er een gezellige middag van. Doordat jullie de kosten delen scheelt het voor beiden weer wat geld.

Maak gebruik van veilingsites

Tegenwoordig zijn er op het internet veilingsites waarbij je voor lage prijzen tickets kan kopen voor bijvoorbeeld de dierentuin of musea. Je moet wel een beetje geluk hebben, aangezien mensen over elkaar heen kunnen bieden. Kijk eens rond op zo een site en beslis wat je zou willen doen. Begin met bieden en wie weet win je de veiling!

Deals