Besparen op kinderkleding

Scholen zitten er vol mee. Kinderen. Ze verschillen allemaal in veel opzichten van elkaar, maar hebben toch één ding gemeen. Ze hebben kleding nodig. Net zoals kleding voor volwassenen kan kinderkleding zeer prijzig uitvallen. Hoewel je zou denken dat het leeftijdsverschil en de kleine maten voor lagere prijzen zouden zorgen, valt dit vies tegen. Dus, zijn wij er weer om jou hiermee te helpen. Aanschouw onze tips om geld te besparen op kinderkleding.

Besparen op kinderkleding

Bestel aanbiedingen of met een kortingscode

Kleding voor kinderen is heel eenvoudig online te bestellen. Er zijn letterlijk honderden online webshops waar je een keuze uit een groot aanbod aan kinderkleding kunt maken. Het zal dan ook makkelijk te begrijpen zijn dat er regelmatig uitverkopen en aanbiedingen te vinden zijn. Door het grote aantal shops kan dit echter lastig bij te houden zijn. Via een kleding vergelijker wordt dit echter al weer een stuk gemakkelijker. Bezoek bijvoorbeeld voor kleding met korting te kopen: Youstyle. Zo bespaar je met deze korting mogelijkheden heel gemakkelijk wel honderden euro's op je kleding aankopen.

Verkoop oude kleren

Kinderen groeien snel, heel snel. Hierdoor hebben ze regelmatig nieuwe kleren nodig, maar wat gebeurt er met de oude? Vaak worden ze gewoon weggegooid, wat erg zonde is. Kinderkleding kan je perfect verkopen aan anderen. Online zijn er tientallen verkoopsites waar jij je oude kinderkleding voor een tweedehands prijs kwijt kan raken. Hiermee maak je niet alleen meer ruimte voor de kledingkast, maar verdien je ook nog eens een hoop geld. Beter dan weggooien, toch? En mocht je een heel goed hart hebben, dan kan je de kleren ook doneren aan goede doelen (mocht je er geen geld aan willen verdienen). 

Let op de kleuren

Kleding zorgt er niet alleen voor dat je niet naakt door de straten loopt, maar ook dat je er goed en verzorgd uitziet. Kledingsetjes maken is heel leuk. Zorg er alleen wel voor dat je niet alleen maar verschillende kleuren neemt bij het kopen van kinderkleding. Als je dit wel doet, moet je meestal weer andere kleren kopen om het bijpassend te maken. Kies bijvoorbeeld basiskleuren zoals blauw, wit en rood. Veel kinderkleren bestaan uit deze kleuren. Hierdoor hoef je minder verschillende kledingstukken te kopen en bespaar je weer geld.

Repareer beschadigde kleren

Kinderen kunnen soms wat onhandig zijn, tijdens het spelen of knutselen bijvoorbeeld. Hierbij kan de kleding die ze aanhebben beschadigd worden. Gooi deze kleren niet meteen weg. Beschadigingen als gaatjes en scheurtjes zijn vrij eenvoudig te repareren. Mocht je het zelf niet met draad en naald kunnen dichten, vraag dan bijvoorbeeld een vriend of familielid. Er zal vast iemand zijn die het wel kan. Draad en naald zijn vergeleken met nieuwe kleren veel goedkoper.

Bewaar oude kleren

Mocht je een tweede kind krijgen van hetzelfde geslacht, dan kan je de oude kinderkleding doorgeven aan het jongere kind. Meestal past het wel en zo bespaar je snel weer een aantal euro's.

Deals
Alle blogcategorieën
Bekijk deze artikelen dan ook eens