Bespaar op de prijs van sportvoeding

Vind je het belangrijk om fit te zijn en goed getraind te zijn? Dan zul je er waarschijnlijk een gezonde levensstijl op nahouden. Regelmatig en intensief sporten is daar een onderdeel van, net als een gevarieerd voedingspatroon. Voor de noodzakelijke ondersteuning is de kans groot dat je ook gebruik maakt van voedingssupplementen. Maar als je daar verschillende soorten van in je keukenkastje hebt staan, weet je ook dat het soms best prijzig in aanschaf is. Misschien een goed moment om eens na te denken over een grootverpakking van de voedingssupplementen die voor jouw training onmisbaar zijn.

Bespaar op de prijs van sportvoeding

Eiwitten, vitamines en mineralen

Ieder mens heeft zijn eigen behoeften als het gaat om voedingsstoffen. Dat is niet alleen afhankelijk van de sport die je uitoefent, maar het wordt ook bepaald door de manier waarop je lichaam bepaalde voedingsstoffen verwerkt. Zoals de snelheid waarmee het verbruikt wordt. Bij een gevarieerd sportdieet moet je in principe al genoeg eiwitten, vitamines en mineralen uit je voeding kunnen halen om een stabiele basis te hebben. Maar je spieren kunnen toch behoefte hebben aan aanvullende eiwitten. Ook magnesium malaat en biotine zijn belangrijk om je fit te voelen en om je sportprestaties op het gewenste niveau te houden en te krijgen. Ongeacht welke sport je doet.  

De veelzijdigheid van biotine

Misschien komt biotine je niet direct bekend voor. Dat is mogelijk, het is een andere benaming voor vitamine B8. De reden dat biotine belangrijk is voor je lichaam, is dat het ervoor zorgt dat je vet, eiwitten en koolhydraten om kunt zetten in energie. En dat is onmisbaar als je veel lichaamsbeweging hebt. Vitamine B8 zit ook van nature in voeding. Zoals bijvoorbeeld vis, wortelen en eveneens in bananen, zuivel en granen. Nu kun je deze producten dagelijks op je menu hebben staan, toch wil dat niet zeggen dat je voldoende biotine binnenkrijgt. Want tijdens het koken, of alleen al door het bewaren van deze producten, kan de waarde van de biotine al afnemen. Daarom kan biotine als aanvullend voedingssupplement geen overbodige luxe zijn.

Magnesium malaat als extra ondersteuning

Niet alleen je energieniveau moet op peil zijn als je gaat sporten. Je spieren en je botten moeten tevens sterk zijn en de inspanningen aankunnen. Vermoeidheid, op welke manier dan ook, kun je niet gebruiken bij een intensief trainingsschema. Magnesium malaat is een mineraal dat je op dit gebied ondersteunt. Het zorgt voor sterke botten en voedt je spieren doordat er energie gehaald wordt uit je de vetten en koolhydraten die je binnenkrijgt via je voeding. Voor een deel heeft magnesium malaat dus dezelfde uitwerking als biotine, maar het is daarnaast een aanvulling omdat het ook zorgt voor gezonde botten en het bouwt de eiwitten in je lichaam op. Magnesium malaat komt voor in zuivel, groene groenten en zaden en noten. Maar ook bij magnesium malaat geldt dat als je intensief sport, je moet zorgen dat je lichaam voldoende heeft om de inspanning te kunnen leveren die je van je lichaam vraagt.

Om zeker te weten dat je niet misgrijpt als je midden in je trainingsschema zit, kies je voor een grootverpakking. Dit is zowel voor biotine als magnesium malaat in capsulevorm verkrijgbaar.

Deals
Alle blogcategorieën
Bekijk deze artikelen dan ook eens