Tientallen euro's besparen op kleding

Geld besparen op kleding is tegenwoordig vrij eenvoudig. Dit hoeft natuurlijk niet ten koste te gaan van je mooie look. Om je hierbij te helpen hebben we een aantal tips zodat je tientallen euro's kan besparen.

Tientallen euro's besparen op kleding

Kleding buiten het seizoen kopen

Ten eerste is het slim om kleding buiten het seizoen te kopen. Er wordt zo enorm veel kleding gemaakt dat producten en winkels deze kleren tegen een lagere prijs verkopen. De oude collectie moet namelijk plaats maken voor de nieuwe collectie. Vaak wordt dan al voordat het seizoen afgelopen is de kleding afgeprijsd tegen soms wel voor de helft van de prijs of hoger. Koop bijvoorbeeld je winterjas als de lente nadert, zodat je voor het volgende jaar een kwalitatieve jas hebt tegen een lage prijs.

Koop kleren zonder logo

Het kan veel geld schelen als je merkloze kleding koopt. Merken vragen namelijk extreem veel geld voor een logootje op de borst. Verschillende winkels en webshops bieden kwalitatieve kleren (zonder merk) aan voor een lage prijs. Dit kan al snel tientallen euro's besparen. Mocht het je niks uitmaken dat er geen logo op je kledingstuk staat en wil je toch kwalitatieve kleren? Kijk dan goed naar reviews van mensen over de winkel of webshop waar je eventueel wat wil kopen. 

Koop geen kleding als je het niet nodig hebt

Winkels maken regelmatig gebruik van opvallende acties en advertenties. Vaak kopen consumenten dan producten die ze niet nodig hebben, waaronder ook kleren. Een afprijzing van 50% voor bijvoorbeeld een T-shirt kan aantrekkelijk zijn, maar kijk eerst in je kast of je het wel echt nodig hebt. Laat je niet misleiden door tijdsdruk of een beperkte hoeveelheid. Dit doen aanbieders zodat consumenten impulsieve aankopen gaan doen. 

Tweedehands kleren

Klinkt misschien niet zo aangenaam, maar tweedehands hoeft niet altijd 'gedragen' te betekenen. Door de hiervoor genoemde impulsieve aankopen beseffen mensen vaak toch dat ze het niet nodig hebben. Hierdoor besluiten ze het te verkopen voor een nog lagere prijs, terwijl het product nog splinternieuw is. Als je besluit tweedehands kleren te kopen, kijk dan goed naar de status ervan, zodat je niet per ongeluk een gedragen kledingstuk koopt. 

Deals
Alle blogcategorieën
Bekijk deze artikelen dan ook eens