Sparen via een spaarrekening met de hoogste rente

Wanneer je jouw spaargeld op een rekening wilt zetten, wil je uiteraard de hoogste spaarrente erover ontvangen. Echter is dan de vraag, hoe weet je nu welke rentetarieven de banken hanteren? Hoe vind je eigenlijk de hoogste spaarrente? Om hierachter te komen kun je aanbieders van spaarrekeningen op rente en voorwaarden vergelijken. Hierdoor zie je snel waar je de hoogste spaarrente ontvangt.

Sparen via een spaarrekening met de hoogste rente

Waarom vergelijken?

Over het algemeen opent iedereen een spaarrekening bij de bank waar ze ook een betaalrekening hebben lopen. Dit is namelijk lekker logisch en makkelijk, maar dan heb je wel een grote kans dat je rendement misloopt. Ergens anders zou je bijvoorbeeld een hogere rente kunnen ontvangen. Dat is de reden waarom het slim is om alle rentetarieven te vergelijken. Op deze manier weet je zeker dat je het hoogste rendement behaalt. Rentepercentages veranderen voortdurend, het is dus zeker slim om ze af en toe te vergelijken.

Soorten spaarrekeningen

Je hebt de keuze uit twee soorten spaarrekeningen. Zo kun je kiezen voor een spaarrekening of een deposito. Bij een reguliere spaarrekening kan het voorkomen dat de aanbieder beperkte voorwaarden stelt. Hierbij kun je denken aan het storten van een verplicht bedrag per maand. Let hier altijd goed op als je een spaarrekening wilt gaan openen. Wanneer jij ervoor kiest om je spaargeld op een spaarrekening te plaatsen, dan kun je over het algemeen ten allen tijden bij je geld. De rente die je ontvangt staat echter niet vast. Deze rente kan zowel naar boven als naar onder aangepast worden.

Bewaar jij je geld op een deposito, dan wil dat niet altijd zeggen dat je altijd bij je geld kunt. Het geld zet je namelijk voor een afgesproken periode vast. Dit kan er wel voor zorgen dat jouw rente een stuk hoger is dan bij een spaarrekening van andere spaarbanken. Voor een compleet overzicht bezoek je tebnv voor het handige overzicht van spaarbanken.

Waar moet je op letten?

Focus niet te zeer op de hoogste spaarrente. Het is namelijk belangrijker dat je goed kijkt naar de verbonden voorwaarden. Sommige banken stellen bijvoorbeeld de eis om een betaalrekening bij hun te openen of een minimale inleg te doen. Daarnaast is het ook handig om te weten wanneer de bank de rente uitbetaald. Is dit per maand of per jaar? Wellicht dat je kunt profiteren van het rente-op-rente effect! 
Het is ook niet geheel onbelangrijk om te weten of de bank aangesloten is bij een depositogarantiestelsel. Dit zorgt er namelijk voor dat je nog (een deel van) je geld terug krijgt, mocht de bank failliet gaan.

Kies dus voor een bank met de beste voorwaarden en hoogste rente, maar let goed op de bovenstaande punten.

Deals
Alle blogcategorieën
Bekijk deze artikelen dan ook eens