Simpel besparen op eten

We zijn er allemaal gek op. Zoet eten, vet eten, gezond eten, allerlei soorten voedsel. Eten maakt een groot deel uit van ons dagelijks leven. We verheugen ons erop en nemen er dan ook onze tijd voor. Door ons verlangen naar eten, geven we regelmatig te veel geld uit aan bijvoorbeeld klaargemaakte maaltijden, fastfood of te dure koffie. Daarom zijn wij er om je te vertellen hoe je geld kan besparen op je aankopen. Pak snel wat frisdrank en chips en lees door...of wacht...nee laat die frisdrank en chips maar zitten (lees wel door!).

Simpel besparen op eten

Maak gebruik van aanbiedingen

Heel simpel, zoals bijna al onze tips. Elke supermarkt maakt er gebruik van. Cliché aanbiedingen waar jij weer je geld aan kunt uitgeven. Door doelgericht te denken kan je hier goed gebruik van maken. Let op de dingen die je nodig zou hebben voor je maaltijd en koop deze producten in de aanbieding. Hou hiervoor de folder van bv de Lidl in de gaten (bv: lidl folder aanbiedingen via Winkelwaar.nl). De Lidl is natuurlijk altijd al heel goedkoop, maar met een folder aanbieding kun je ook bij de Lidl nog erg veel meer besparen. Naast supermarkten gebruiken ook restaurants en andere eetplekken aanbiedingen. Zie je bijvoorbeeld dat een broodje in de aanbieding is, neem deze dan in plaats van het rustieke broodje dat twee keer zo duur is. 

Koop B-merken

Naast de bekende merken die cola, chips, ijs en andere producten maken, zijn er ook de B-merken. Dit zijn bijvoorbeeld huismerken die een soortgelijk product maken. Vaak zijn deze B-merken net zo goed of beter dan de A-merken en bijna altijd goedkoper. Het is dus slim om hierop te letten. Let wel goed op de kwaliteit, want soms kunnen de B-merken zo tegenvallen dat je liever het A-merk had gekocht. 

Overweeg groothandels

Groothandels bieden producten in grote hoeveelheden aan, waardoor de prijs per stuk goedkoper kan uitvallen. Weet je bijvoorbeeld dat je veel rijst eet, koop dan een aantal grote zakken dan telkens een paar dozen. Dit scheelt op lange termijn weer wat euro's. Ook koop je in een groothandel meer wat je echt nodig hebt, omdat het duur kan zijn om zoetigheden of andere snacks in grote hoeveelheden te kopen.

Drink water

Een vaak genoemde tip. Drink water in plaats van frisdrank of andere ongezonde dranken. Naast dat kraanwater onwijs goedkoop is, is het ook nog eens een stuk gezonder dan frisdranken of andere zoete dranken. Ook kun je een fles vaker vullen, dus hoef je niet steeds een nieuwe fles water te kopen.

Deals
Alle blogcategorieën
Bekijk deze artikelen dan ook eens