Honderden euro's op vakantie besparen

We kijken er tijdens het werken naar uit. Een lekkere welverdiende vakantie. Het liefst zo lang mogelijk, maar een paar weken is ook goed. De wereld kent allerlei bijzondere, leuke en mooie locaties om naar te reizen. Helaas kost dit wel wat geld. Sommige locaties vereisen meer geld dan andere, maar bijna geen enkele vakantie is goedkoop. Ondanks de hoge prijs zijn we vaak bereid het te betalen. Maar even tussen ons...hoe zou je het vinden om goedkoper op vakantie te gaan? Vast wel fijn toch? Kijk eens verder en zie voor jezelf hoe onze tips jou kunnen helpen goedkoper op vakantie te gaan.

Honderden euro's op vakantie besparen

Hou reisbureaus of vakantiehuizen verhuurders in de gaten

Verschillende reisbureaus maken gebruik van aanbiedingen. Meld je aan voor hun nieuwsbrieven om op de hoogte te blijven van alle acties. Daarnaast is het slim om de reisbureaus en vakantiehuizen verhuurders met elkaar te vergelijken. Elk reisbureau heeft zijn eigen voor- en nadelen. Bekijk deze goed en beslis voor jezelf waar je het meeste profijt bij hebt. Ook bieden vakantiehuizen verhuurders tegenwoordig bepaalde melders aan, waarbij plotselinge prijsveranderingen of aanbiedingen direct doorgegeven worden. Kies bijvoorbeeld uit het hotel of vakantiehuizen aanbiedingen overzicht dat je vaak bij reisbureaus kunt vinden. Bijvoorbeeld het overzicht voor aanbiedingen vakantiehuizen van Vakantiehuis Huren Online. Hier krijg je via de speciale vakantiehuizen aanbiedingen pagina altijd honderden euro's voordeel.

Boek op tijd

Weet je al dat je over vier maanden op vakantie wil gaan? Aarzel dan niet en boek snel je reis. Veel reisbureaus geven vroegboekkorting als je van te voren boekt. Daarnaast zijn er ook bepaalde dagen waarbij de prijzen lager zijn. Hou dit in de gaten en beslis voor jezelf wanneer de prijzen het voordeligst zijn. Ook wil je niet dat jouw vlucht volgeboekt is en jij niet meer op vakantie kan gaan.

Vermijd toeristische eetplekken

Misschien ken je het wel. Je bent in het buitenland en loopt een paar meter je hotel uit. Overal staan restauranteigenaars die toeristen proberen te lokken naar hun restaurant. In de meeste gevallen vragen zij hogere prijzen terwijl het eten niet duidelijk beter is. Loop eens verder waar het toerismegehalte lager is. Of kijk waar de inwoners van het land eten. Zij weten meestal het beste waar je lekker en betaalbaar kan eten.

Koop een kortingspas

Ben je van plan meerdere activiteiten te bezoeken voor je vakantie? Kijk dan of je bestemming gebruikt maakt van een soort kortingspas. Toeristische plekken bieden deze passen aan, zodat men meer musea, parken en andere bijzondere plekken zal bezoeken. Deze pas kan je portemonnee een gunst doen.

Reis met het openbaar vervoer

Vakantiebestemmingen kun je het best verkennen met het openbaar vervoer. Taxi's hebben namelijk snel de neiging om toeristen op te lichten. Zo kunnen ze bijvoorbeeld knoeien met de kilometerteller om meer geld te ontvangen. Daarnaast is het openbaar vervoer in landen als Turkije opmerkelijk goedkoper dan in Nederland. Het nadeel kan wel zijn dat je langer moet reizen, maar het scheelt je wel geld. 

Deals
Alle blogcategorieën
Bekijk deze artikelen dan ook eens