Hoe je jezelf niet blut koopt tijdens kerst

Ho ho ho.....De kerstdagen. Gezelligheid, familie, cadeautjes. We kennen het allemaal. De leuke feestdagen waar ons in de winter op kunnen verheugen. Het wordt al decennia lang gevierd door mensen van over de hele wereld. Het is ook de tijd van massaverkoop. Producenten verhogen hun productie en bieden de beste prijzen aan...tenminste dat zeggen ze allemaal. Het kan daarom soms best prijzig zijn om als klant voor zoveel mensen een cadeau te kopen. Of om voor het eten allerlei lekkere gerechten te maken. We kennen het probleem. Daarom hebben wij ook een cadeau voor jou! Hieronder staan een aantal tips waarmee jij de volgende kerst zoveel geld kan besparen dat je een leuk cadeau voor jezelf kan halen. Veel kerstplezier!

Maak een lijstje

Maak voor je boodschappen een lijstje met alle benodigde producten. Tijdens de kerstdagen zullen winkels en supermarkten erg hun best doen om jou te verleiden. Door je aan je lijstje te houden bespaar je jezelf weer wat geld. Ook is het met cadeaus kopen handig, omdat je dan doelgericht kan zoeken. Ook weet je dan al wat je voor iedereen wil halen, dus de stress van geen cadeau hebben is er niet meer.

Wacht voor bijzondere kortingsdagen

Eind november tot en met december vinden er verschillende dagen plaats waarbij er volledig gericht wordt op korting. Zo heb je in november Black Friday en Cyber Monday. Op deze dagen geven aanbieders bizar veel korting. Het is dus slim om op tijd te weten wat je wil kopen, zodat je het op die dagen met korting kan aanschaffen. Let wel op, veel producten worden uitverkocht op deze dagen wegens de hoge korting, dus wees op tijd bij de winkels!

Schaf een nep-kerstboom aan

Mocht je iemand zijn die elk jaar een kerstboom wil plaatsen, dan is het slim om een neppe te kopen. Deze hoef je maar één keer te kopen en hij gaat jaren mee. Daarnaast raken de naalden niet los, dus hoef je minder op te ruimen. Vind je neppe kerstbomen helemaal niks, dan kan je kijken of kerstboomplantages hun bomen voor een lagere prijs verkopen dan winkels.

Grote hoeveelheden inkopen

Tijdens de kerstdagen bieden ook supermarkten hun producten voor een lagere prijs aan. Houdbare producten zoals diepvriesproducten en alcohol kun je dan in grotere hoeveelheden inslaan. Deze kan je dan nog lang na de kerst nuttigen.

Hou een prijsmaximum aan

Organiseer je samen met je familie of vrienden een surprise? Bepaal dan een prijsmaximum. Zo zorg je ervoor dat niemand een veel te duur cadeau krijgt en bespaar je weer geld. 

Deals