Eenvoudig geld besparen tijdens een dagje uit

Wie houdt er niet van? Een dag naar het pretpark of zwembad. Een lekker dagje uit om te relaxen en genieten van het leven. Hoewel het soms prijzig kan zijn, hoeft dit in de meeste gevallen niet zo te zijn. Natuurlijk kan je ook een gratis dagje uit plannen, bijvoorbeeld naar het park om te wandelen of zwemmen in het meer. Maar, voor de mensen die bereid zijn te betalen voor een leuke dag hebben wij een aantal tips om er niet geheel blut te vertrekken.

Eenvoudig geld besparen tijdens een dagje uit

Bekijk de prijzen op internet

Van plan ergens heen te gaan? Bekijk eens op de site of ze online goedkopere tickets verkopen. Het komt wel eens voor dat pretparken en andere activiteiten korting bieden als je online een ticket koopt. Daarnaast ben je zeker van een plek.

Let op kortingsbonnen en aanbiedingen

Meerdere winkels en vooral supermarkten hebben acties waarbij ze kortingsbonnen voor verschillende activiteiten geven. Deze bonnen kunnen al gauw tientallen euro's schelen. Mocht je deze bonnen gemist hebben? Vraag dan eens rond bij familieleden of vrienden. Waarschijnlijk zal er iemand zijn die er niks mee doet. Ook kun je in speciale Facebook groepen vragen of iemand wat bonnen overheeft.

Overweeg een abonnement

Als je regelmatig naar een pretpark of museum gaat kan je overwegen een abonnement te nemen. Abonnementen verlenen volledige toegang tot de activiteit voor een bepaalde periode. Mocht je vaker met je gezin willen gaan, dan bespaart een abonnement je makkelijk honderden euro's.

Zoek een alternatief

Mocht je de locatie toch te duur vinden en kan je niks doen om de prijs te verlagen? Zoek dan naar een soortgelijke locatie. Er zijn bijvoorbeeld tientallen pretparken in Nederland die allemaal attracties aanbieden. Soms is het prijsverschil zo groot dat het gunstiger is om naar een ander pretpark te gaan en het kan nog steeds plezierig zijn.

Vermijd vakantiedagen

In het algemeen vragen activiteitslocaties hogere prijzen tijdens vakantiedagen, omdat mensen dan eerder geneigd zijn een dagje uit te plannen. Weekenddagen zijn soms ook duurder maar dit komt minder vaak voor. Probeer dus op werkdagen een dagje uit te plannen.

Deals
Alle blogcategorieën
Bekijk deze artikelen dan ook eens