Maak een boodschappenlijst

Klinkt misschien een beetje suf, maar het maken van een boodschappenlijst kan ervoor zorgen dat je doelgericht boodschappen gaat doen. Supermarkten doen namelijk hun best de klanten te verleiden met allerlei acties, waardoor de consument weer overbodige producten koopt. Dit is zonde van het geld en makkelijk te vermeiden. Bekijk thuis wat je al hebt en wat je nog zou willen. Noteer deze producten en hou je hier aan tijdens het boodschappen doen. Maak het jezelf ook niet te moeilijk door maar een beperkte hoeveelheid producten te kopen. Je mag best wat snacks kopen, maar zorg ervoor dat je weet welke snack je wilt en hoeveel.

Betaal met cash

Als je alleen met cash betaalt bepaal je tegelijkertijd voor jezelf een limiet. Je kan namelijk niet meer uitgeven dan wat je in je handen hebt. Tijdens het boodschappen doen moet je dan wel een beetje rekenen, maar door te schatten is dit goed te doen (of je pakt je rekenmachine erbij). In combinatie met een boodschappenlijst maak je het jezelf nog moeilijker om meer uit te geven dan nodig is. 

Honger hebben en boodschappen doen

Dit is een echte 'NO-GO'. Hongerig zijn zorgt er namelijk voor dat je bijna overal zin in hebt wat je ooit lekker hebt gevonden of nog steeds vindt. Hierdoor koop je waarschijnlijk heel veel dingen die je eigenlijk niet nodig hebt. Eet eerst wat of drink wat water zodat je niet volledig uitgehongerd  naar de supermarkt gaat. Supermarkten gebruiken ook nog eens geuren die je kunnen verleiden, wat samen met honger jouw portemonnee geen plezier zal doen.

Terug naar
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige koopgidsen voor u samen gesteld. Hieronder zie je de populairste. Contact Bekijk alle koopgidsen
Uw advertentie hier?