Extra rendement en een hoger kapitaal door beleggen

Om je eigen kapitaal te vergroten kun je ervoor kiezen om te gaan beleggen. Dit kan vaak meer opleveren dan het sparen bij een bank. In een korte tijd kun je grote winsten krijgen. 
Echter is het belangrijk om niet te vergeten dan beleggen enige risico’s met zich meedraagt. Zo kun je een gedeelte of je gehele inleg verliezen. Doe vooraf altijd goed kennis op voordat je start met beleggen. Beleg ook enkel met geld dat je niet op korte termijn nodig hebt en dus niet zult missen. Hieronder staan diverse mogelijkheden benoemd voor het beleggen van je geld.

Extra rendement en een hoger kapitaal door beleggen

Cryptocurrency exchanges

Je kunt cryptocurrency exchanges zien als online platformen waar de handel van cryptocurrency plaatsvindt. Op deze platformen kun je cryptomunten omruilen of traden met andere cryptomunten. Hierbij is het niet van belang uit welke vorm van cryptocurrency je wilt traden. Er is bijna altijd een exchange beschikbaar waar jij jouw cryptocurrency kunt verhandelen. Je kunt het zien als de vraag en aanbod van de cryptocurrency die bij elkaar worden gebracht.

Het verhandelen van de cryptocurrencies vindt plaats van peer-to-peer. Dit wil simpelweg zeggen dat het plaatsvindt van persoon tot persoon en er wordt geen gebruik gemaakt van een derde partij. Deze zoektocht kan best complex zijn, daarom is het mogelijk om gebruik te maken van een crypto exchange. Op deze plek komen kopers en verkopers samen om te handelen in cryptovaluta. Bekijk het vergelijk van crypto exchanges op Webwallet en weet welke crypto exchange u moet kiezen.

Beleggen met CFD

CFD staat voor Contract For Difference en is een krachtig financieel product (hefboominstrument) waarmee beginnende en ervaren beleggers kunnen profiteren van koersstijging - of daling. De verkoper, ook wel de CFD broker, heeft een soort contact met de koper, ook wel de belegger genoemd. Tijdens dit contact wordt het waardeverschil van bijvoorbeeld een aandeel, grondstof, valuta of een index verrekend vanaf het moment van overeenkomst. De koper wordt eigenaar van het onderliggende aandeel. De belegger kan beleggen middels cfd trading in grondstoffen, aandelen, indexen of valuta zonder daadwerkelijk bezit ervan. Wanneer de CFD positie is gesloten, vindt een afrekening plaats van winst en verlies.

Het kopen van een effect wordt long genoemd en het verkopen wordt short genoemd. Het kopen van effecten houdt in dat je geld krijgt wanneer de waarde stijgt en het verkopen van effecten houdt in dat je geld ontvangt wanneer de waarde daalt. Een long positie wordt gesloten bij verkopen en een short positie bij kopen. Het heeft lang geduurd voor de particuliere beleggen kon handelen met CFD's. Inmiddels is de cfd (zie de informatie van CFD Online voor alles over CFD trading) geheel ingeburgerd en zijn er betrouwbare CFD brokers met goede beleggingstools voorhanden.

Peer to peer lending

Bij peer to peer, ook wel P2P genoemd, zijn de investeringen van beleggers rechtstreeks aan de particulieren. Je leent geld aan een kennis of vriend voor een investering die iets duurder is. Bij  p2p lending  vindt geen bemiddeling van de bank plaats. In ruil voor je belegging ontvang je bij p2p lending maandelijks een bepaald bedrag als aflossing. Daarop krijg je uiteraard ook nog een rentepercentage dat rond de 5% ligt. Meer over p2p lending is te lezen in het artikel over p2p lending van Strategisch Beleggen.

Beleggen in deze P2P leningen is erg eenvoudig. Je kunt met een online platform, dat fungeert als broker, geld storten op je account en starten met beleggen. De broker zorgt voor het contact tussen de leners en zorgt dat alles na wens verloopt. Je kunt er ook voor kiezen om aan meerde mensen geld uit te lenen. Door gebruik te maken van verschillende kleinere leningen, wordt je risico beter verspreid en is de kans op verlies een stuk kleiner.

Crowdfunding

Door middel van crowdfunding zamel je geld in voor een nieuw project. Grote groepen mensen verzamelen allemaal kleine bedragen geld, dit voegen ze dan samen tot een investering die groot genoeg is om het concept te financieren. Je verteld dus mensen over je plannen en vraagt ze vervolgens geld in te leggen. Dit kun je online doen op een crowdfunding platform waarbij je een campagne aanmaakt. Bekijk het overzicht van Smartermoney voor crowdfunding mogelijkheden.

Obligaties

Dit is een schuldbewijs die wordt uitgegeven door een overheid of onderneming. Je leent, in ruil voor rente, geld aan de overheid of een onderneming. Heb je een obligatie, dan is de tegenpartij verplicht om jou rente uit te keren en aan het einde van de lening het volledige bedrag terug te betalen. Met obligaties ben je geen mede-eigenaar van de desbetreffende onderneming. Obligaties is dus echt feitelijk slechts een lening.

Kiezen van een broker

Het is erg belangrijk dat je de juiste broker kiest. De onderlinge verschillen zijn vrijwel groot en elke broker hanteert zijn eigen tarief met een ander aanbod. Kies altijd voor een broker die past bij jouw beleggingsstrategie en kijk uit dat je niet teveel betaalt. Vergelijk bijvoorbeeld brokers met elkaar voor het vinden van de beste optie voordat je begint met investeren. Een bezoek aan het portaal Beste Brokers voor de beste online broker van België te kiezen geeft je de zekerheid dat je van tevoren een goed beeld hebt van de kosten en mogelijkheden die je bij de betreffende broker hebt.

Wil jij je rendement vergroten, dan zie je dus dat er diverse mogelijkheden zijn om dit te doen. Kies een optie die het beste bij jou past, maar pas altijd goed op en wees op de hoogte van de risico’s!

Deals
Alle blogcategorie├źn
Bekijk deze artikelen dan ook eens