Betaalrekening met lagere kosten

Voor veel mensen is bankieren het goedkoopst met het ING OranjePakket met korting, SNS Basis of Compleet. Dit hangt echter van je pingedrag en het aantal passen af of dit voor jou relevant is. Zo kun je bijvoorbeeld geld besparen door een gezamenlijke bankrekening met jou en je partner. Dit is vaak goedkoper dan twee losse pakketten of bankrekeningen. Daarnaast zijn er natuurlijk nog een aantal variabelen die ervoor zorgen dat de ene bank beter voor je geschikt is dan de andere. Het handige overzicht van Bankselect voor het kiezen van de beste bankrekening en bank kan handig zijn om het overzicht te houden. Lees hieronder welke bank in welke situatie het goedkoopste is.

Betaalrekening met lagere kosten

De goedkoopste bank

De meeste mensen kiezen voor ING OranjePakket met korting, SNS Basis of SNS Compleet, omdat ze hier het goedkoopst mee uit zijn. In enkele gevallen zijn andere betaalrekeningen- of pakketten goedkoper. Denk aan ASN Bankrekening, Knab Plus, Regiobank Plus Betalen en het Rabobank BasisPakket. Tevens kunnen buitenlandse banken als N26 en Openbank goedkoop zijn. Je moet echter goed kijken of dit ook voor jou geldt. Het hangt namelijk mede af van je pingedrag buiten eurolanden en de hoeveelheid betaalpassen en creditcards die je hebt. Zo zijn veel vakanties buiten de eurozone van invloed op de uiteindelijke kosten.

Betaalrekeningen voor studenten en kinderen zijn bijna altijd gratis. Wil je dus een rekening openen voor je kind, ben je een student of jonger dan 27? Hoogstwaarschijnlijk kun je een gratis rekening openen.

Uit onderzoek is gebleken welke pakketten goed scoren aan de hand van zeven gezinssituaties. Deze gezinssituaties staan hieronder omschreven. Hierbij werd gelet op:

 • Kosten van de betaalrekening en -pakketten;
 • Rente bij rood staan;
 • Creditrente op een positief saldo;
 • Kosten buiten de eurozone met een betaalpas en creditcard.

De gezinssituaties

De kosten zijn berekend aan de hand van een betaalrekening op basis van zeven profielen. Hieronder zie je eenvoudig welk profiel het goedkoopst en het duurste is per optie.

 1. Jullie zijn het voordeligst uit met Knab Plus en SNS Compleet als jullie een gezin hebben waarbij beide partners een eigen betaalpas en creditcard hebben. Daarnaast betalen jullie regelmatig buiten eurolanden met een pinpas of creditcard.
 2. Knab Plus, SNS Basis of SNS Compleet is het goedkoopst wanneer een stel twee betaalpassen en één creditcard heeft en regelmatig buiten eurolanden op vakantie gaat.
 3. Bankier je zonder internet, dan is het ING OranjePakket (met en zonder korting) of Plus Betalen van de RegioBank het goedkoopst. Wanneer je voor 1 januari 1945 bent geboren, is het BasisPaket Betalen van ABN Amro ook goedkoop. Dingen als papieren afschriften, overschrijvingskaarten en verzendenveloppen zijn dan gratis.
 4. Hebben jullie als echtpaar beide een betaalpas, geen creditcard, staan nooit rood en ontvangen jullie graag maandelijks een papieren afschrift? Dan zijn jullie het goedkoopste uit met RegioBank Plus Betalen, SNS Basis of SNS Compleet.
 5. ING OranjePakket met korting, Rabobank BasisPakket en SNS Basis is het goedkoopst wanneer jullie alle bankzaken online regelen en beide een betaalpas en creditcard hebben.
 6. Hoeven jullie maar één betaalpas en regelen jullie de bankzaken via het internet. Dan zijn jullie het goedkoopste uit met een buitenlandse rekening van N26 of Openbank. Liever geen buitenlandse bank? ING OranjePakket met korting en Rabobank DIrectPakket zijn dan goede alternatieven. 
 7. Ben je alleenstaand met een betaalpas en een creditcard en reis je regelmatig buiten eurolanden, sta je daarnaast ook wel eens in het rood? Dan ben je het voordeligste uit met de ASN Betaalrekening, het ING OranjePakket met korting, SNS Basis of met een buitenlandse rekening van N26, Openbank of Revolut.

Kies niet voor Bunq easyMoney, het ING RoyaalPakket en de Triodos Internetbetaalrekening. Deze zijn namelijk vaak het duurste. Met financiële vragen kun je altijd terecht bij een specialist.

Deals
Alle blogcategorieën
Bekijk deze artikelen dan ook eens