Voor veel mensen is bankieren het goedkoopst met het ING OranjePakket met korting, SNS Basis of Compleet. Dit hangt echter van je pingedrag en het aantal passen af of dit voor jou relevant is. Zo kun je bijvoorbeeld geld besparen door een gezamenlijke bankrekening met jou en je partner. Dit is vaak goedkoper dan twee losse pakketten of bankrekeningen. Daarnaast zijn er natuurlijk nog een aantal variabelen die ervoor zorgen dat de ene bank beter voor je geschikt is dan de andere. Het handige overzicht van Bankselect voor het kiezen van de beste bankrekening en bank kan handig zijn om het overzicht te houden. Lees hieronder welke bank in welke situatie het goedkoopste is.
De meeste mensen kiezen voor ING OranjePakket met korting, SNS Basis of SNS Compleet, omdat ze hier het goedkoopst mee uit zijn. In enkele gevallen zijn andere betaalrekeningen- of pakketten goedkoper. Denk aan ASN Bankrekening, Knab Plus, Regiobank Plus Betalen en het Rabobank BasisPakket. Tevens kunnen buitenlandse banken als N26 en Openbank goedkoop zijn. Je moet echter goed kijken of dit ook voor jou geldt. Het hangt namelijk mede af van je pingedrag buiten eurolanden en de hoeveelheid betaalpassen en creditcards die je hebt. Zo zijn veel vakanties buiten de eurozone van invloed op de uiteindelijke kosten.
Betaalrekeningen voor studenten en kinderen zijn bijna altijd gratis. Wil je dus een rekening openen voor je kind, ben je een student of jonger dan 27? Hoogstwaarschijnlijk kun je een gratis rekening openen.
Uit onderzoek is gebleken welke pakketten goed scoren aan de hand van zeven gezinssituaties. Deze gezinssituaties staan hieronder omschreven. Hierbij werd gelet op:
De kosten zijn berekend aan de hand van een betaalrekening op basis van zeven profielen. Hieronder zie je eenvoudig welk profiel het goedkoopst en het duurste is per optie.
Kies niet voor Bunq easyMoney, het ING RoyaalPakket en de Triodos Internetbetaalrekening. Deze zijn namelijk vaak het duurste. Met financiële vragen kun je altijd terecht bij een specialist.