Houd je financiën bij

Klinkt simpel, is het ook, maar werkt enorm goed. Mensen onderschatten deze tip, omdat ze denken dat ze het al doen. Alleen weten zij niet dat je in het huishouden meer financiën bij kan houden dan gedacht wordt. Naast voedsel en kleding kan je ook letten op extra's als games, boeken, accessoires enzovoort. Ook kan je eens kijken naar je inkomen. Misschien kan wat bijverdienen door oude spullen te verkopen, of kan je om promotie vragen op het werk. Durf te doen, dat is waar de meesten de fout in gaan. Meer inkomen samen met het bijhouden van de financiën kan jou en je naasten veel goeds doen. 

Verlaag je vaste lasten

Bekijk eens wat je uitgeeft aan je auto of je verzekeringen. Heb je misschien een te dure auto? Of benut je niet volledig je verzekeringen? Aarzel dan niet om hierop te bezuinigen. Een goedkopere auto hoeft niet per se slecht of lelijk te zijn. Het kan zelfs net zo goed zijn als je huidige auto, maar dan bijvoorbeeld ouder. Merk je dat je al jaren je verzekeringen niet volledig benut? Verlaag deze dan, aangezien de kans dat je het opeens volledig nodig hebt vrij klein is. Zo bespaar je al tientallen tot honderden euro's per maand of jaar. 

Bezuinig op speciale gelegenheden

Ga jij regelmatig uit eten of ga je elk weekend op stap? Probeer dit eens te matigen. Door slim boodschappen te doen kan je thuis net zo lekker eten voor een lagere prijs. En nodig je vrienden bijvoorbeeld uit bij jou thuis in plaats van naar een discotheek of café te gaan. Kosten voor drank en hapjes zijn zo ook een stuk goedkoper. 

Bezuinig op energieverbruik

Iets wat je simpel kan doen en veel geld kan besparen. Was jij bijvoorbeeld regelmatig? Probeer meer kleding tegelijkertijd te wassen. Denk ook aan isolatie van je huis. Een goede isolatie houdt warmte beter in het huis waardoor je verwarming minder energie hoeft te verbruiken. Of installeer een slimme thermostaat. Deze zal op langere termijn weer wat geld besparen.

Koopgidsen Wij hebben een aantal handige koopgidsen voor u samen gesteld. Hieronder zie je de populairste. Contact Bekijk alle koopgidsen
Uw advertentie hier?